OVK-besiktning Göteborg

Göteborgs Sotningsdistrikt AB

Varje år sotar vi på Göteborgs Sotningsdistrikt AB ca 30 000 eldstäder och rengör ca 2500 imkanaler i kök och på restauranger runt om i Göteborgs kommun. Vi utför bland annat vårt arbete på uppdrag av Räddningstjänsten Storgöteborg. Brandskyddet i bostäder och andra byggnader har en stor betydelse. Med noggrann sotning av eldstäder och rökkanaler, samt rengöring av imkanaler, förebygger vi risken för bränder. Anlita oss och gör din byggnad till en säkrare plats. För oss är det en självklarhet att du som kund kan räkna med att vi utför vårt arbete med högsta kvalitet och pålitlighet! 

Vi gör din byggnad till en trygg plats

Vi på Göteborgs Sotningsdistrikt AB hjälper företag och privatpersoner med att bland annat göra eldstäder, rökkanaler och imkanaler redo att användas på ett säkert sätt. Sotavlagringar samlas i skorstenar. Dessa behöver därför rensas för att minska brandfaran. Vi utför rengöring och sotning av alla slags skorstenar och rökkanaler, och vår personal har gedigen erfarenhet av branschen. Vi har utrustning och tekniker som är speciellt anpassade för sotning och rengöring av skorstenar och rökkanaler, och vi arbetar med högsta noggrannhet för att minimera risken för skador och säkerställa optimal prestanda. Vi är också erfarna i att hantera alla typer av sot och avlagringar, inklusive föroreningar som fågelbon och fukt. Vår tjänst är ett viktigt steg för att säkra en trygg och hållbar inomhusmiljö.

OVK-besiktning företag Göteborg

Du har skyldighet att underhålla din skorsten

Det finns en hel del regler och lagar kring sotning och underhåll av eldstäder, imkanaler och rökkanaler. Vi på Göteborgs Sotningsdistrikt AB kan hjälpa dig att sköta underhållet av dessa och informera dig om vilka regler och krav som finns. Rengöringen bidrar till att minska risken för soteld. Skyldigheten att sota eldstäder och rökkanaler är fastställd i lag, och landets kommuner har ansvar för att se till att det sker. Göteborgs Sotningsdistrikt AB utför sotning i Göteborg med omnejd, bland annat på uppdrag av Göteborgs kommun. Vår tjänst är ett viktigt steg för att säkra en trygg inomhusmiljö och vi arbetar för att minimera risken för bränder i olika byggnader. Om du har några frågor om vår verksamhet är du välkommen att höra av dig till oss!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify