Vi utför OVK-besiktning

Skorstenar, imkanaler och rökkanaler behöver sotas med jämna mellanrum. På samma sätt ska ventilationssystem kontrolleras med en så kallad OVK-besiktning. Vi utför OVK-besiktning till förmånliga priser. Genom åren har vi hjälpt många nöjda kunder. Vill du ha vår hjälp? Kontakta oss i så fall redan idag så kan vi boka in en OVK-besiktning så fort som möjligt. Vår personal har bred kunskap och därför erbjuder vi många typer av tjänster. Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig kan du läsa mer om de tjänster vi erbjuder under sidan ”Våra tjänster”.

Vi är baserade i Göteborg

Vår firma är baserad i Göteborg, närmare bestämt i Biskopsgården på Hisingen. Vi kan vara på plats hos dig snabbt oavsett vilken del av staden med omnejd som du befinner dig i. När du kontaktar oss börjar vi med att boka en tid, och kommer sedan ut till dig. För oss på Göteborgs Sotningsdistrikt AB är säkerheten viktig, och därför säkerställer vi alltid att vår personal har den utbildning som krävs enligt lag. Det är dessutom din garanti för att arbetet kommer utföras på ett korrekt sätt.

Vem bestämmer hur ofta sotningen ska utföras?

Det är kommunen som har till uppgift att se till att sotning utförs med jämna mellanrum. Du som fastighetsägare har dock det övergripande ansvaret för att se till att den verkligen gör det. Det finns stadgar som beskriver hur ofta sotningen ska utföras. I stadgarna hittar man även en del andra regler om sotning och rengöring av rökkanaler och imkanaler. Dessa föreskrifter är juridiskt bindande och gäller för alla.

 

Om du behöver hjälp med OVK-besiktning eller sotning är du välkommen att höra av dig till oss. Vi kan ge dig den hjälp du behöver. Genom att kontinuerligt utföra besiktning av ventilationssystem och sotning kan du minska brandrisken i din byggnad. Det är viktigt att underhållet utförs med jämna mellanrum eftersom sot och beläggning samlas i rökkanaler och imkanaler, något som i sin tur alltså kan öka brandrisken.